Raindrop Technique (RDT) Day 1: A Journey To Remember..:)

Throwback 29 Sept 2017: SAYA BERSYUKUR DAN GEMBIRA AWAK DAH SEDAR SEMULA SELEPAS TIDAK SEDARKAN DIRI 2 HARI LEPAS, DAN HARI INI REZEKI AWAK UNTUK TERIMA RDT. SEMOGA LEBIH SIHAT UNTUK TERIMA FULL RDT THERAPHY YA… 🙂
***************

Masih ingat cerita tentang sahabat baik suami saya yg sakit di Hospital? Tiga hari lepas, keadaan beliau sangat kritikal, malah lebih kritikal dr semasa beliau di ICU sebelum itu. 2 hari selepas kami melawat beliau, Doktor mahu melakukan proses endoskopi tetapi ia tidak dpt dilaksanakan kerana secara tiba2 jantungnya terhenti seketika sewaktu proses tersebut baru bermula.

48 jam selepas itu adalah proses yg sangat penting dan kritikal buat semua. He was on fully life support machine and it doesn’t look good at all..😦 Kami bergegas ke Hospital dan jujur saya katakan, saya juga risau dan berdoa yang terbaik untuk beliau. He’s under Antibiotic and this 48 hours grace period was critical for him. Ketika kami melawat kali kedua, saya minta suami sapukan Oregano & White Angie di tapak kaki sahabatnya. Suami beritahu yg kakinya begitu sejuk dan saya dpt lihat ia sedikit kembang akibat water retention.

Saya beritahu suami, gunakan Oregano & White Angelica dengan kerap di tapak kaki. Saya tinggalkan bekalan minyak dan pesan juga dengan anak buah beliau. Sapu dengan kerap, 10 minit sekali. Bila hubby melawat, kaki sahabatnya dibalut rapi, tiada tempat nak titis EO kecuali ruang yg sedikit di Ibu Jari. Saya kata, mana ada ruang titikkan saja. Yang penting minyak masuk. Buatlah macam mana pun saya tak peduli. Janji minyak masuk dlm badan. Pada saya, biar habis minyak tu diguna dan jika tiada langsung perubahan selepas 48 jam, sekurang2nya saya puas hati kerana telah berusaha membantu apa yg terdaya. Daripada kami duduk meratap sedih dan berdoa adanya keajaiban berlaku, lebih baik kami ikhtiar sesuatu dan selepas itu, letakkan sepenuh tawakal pada Allah SWT. Let us do our part as friend and let Allah SWT do the rest. Doa kami tidak putus2 agar Allah SWT mudahkan urusan beliau.

watie 3

Alhamdulillah, atas kehendakNya, selepas 2 hari tidak sedarkan diri, pagi ini sahabat suami mulai sedar kembali perlahan-lahan. Beliau kelihatan agak lemah. Saya terima panggilan dari suami selepas perjumpaan dgn Kak Diana Dors di Publika dan beliau ajak saya sama2 melawat sahabatnya. Saya terus pulang selepas itu ketika dalam perjalanan ke PPUM, baru saya tahu sahabatnya itu baru sahaja sedar siang tadi. Saya sgt bersyukur. Alhamdulillah..

Memang rezeki beliau, kami ke PPUM menaiki kereta saya. Beg demo yg penuh berisi EO termasuk set RDT mmg ada memandangkan saya baru sahaja selesai presentation waktu lunch tadi. Sampai sahaja ke bilik beliau, saya terus keluarkan Oregano, Thieves dan Purification yg kebetulan ada dalam handbag. Tiba2 saya teringat yg saya bawa set RDT bersama. Terus saya decide to do RDT on him. Walaupun tak dapat buat di spine, dapat buat di kaki bahagian spine pun sudah cukup baik bagi saya. Yg penting saya USAHA.

watie 4

Sebelum dan ketika RDT baru bermula, saya nampak kaki kiri beliau seolah kejang dan melengkung ke bawah. Setiap kali saya naikkan, ia akan kembali melengkung. Seperti refleks dan tidak dapat di kawal. Saya minta hubby ambil gambar juga utk panduan saya. Alhamdulillah, masuk minyak ke empat, ia semakin kurang melengkung dan mula tegak seperti biasa. Sempat juga hubby ambil sedikit video utk saya. Dan betapa gembiranya saya, sebaik habis Sessi RDT, kaki beliau kembali tegak spt biasa dan bukan itu saja, kakinya nampak sgt ‘lively’, berbeza dr yg kami lihat sblm ini. Puas rasa hati saya. Saya harap, tubuh sahabat saya ini dapat menerima sepenuhnya khasiat tumbuh2an yg Allah SWT cipta ini. Insya Allah Amin…

watie 5

Yang paling memuaskan hati saya, selepas hampir 15 minit sessi RDT berakhir, angin yg tersangkut dan terperangkap dlm badan akhirnya dapat dilepaskan…Perghh! Puas giler rasa hati saya okayyy! Dari hr pertama saya cuba bukak colon, RDT juga yg THORBAEK!!

Insya Allah, kita usaha buat RDT setiap hari ya. Semoga kesihatan dan emosi you berjalan seiring. Kena kuat kalau nak cepat baik dan nak buat full RDT beb. Saiful tengah tunggu je tuuu..hehehee.. jangan pernah mengalah ye!!

Semoga Allah SWT beri kesembuhan sepenuhnya buat you dan tinggikan darjat you menjadi hamba yg diredhaiNya.. Amin..

*OilyLicious Team Members khasnya dan sahabat2 yg lain amnya, ini antara salah satu sebab kenapa PENTING untuk kita kerja kuat dalam YL. Kita wajib ada ILMU dan wajib ada WANG. Ilmu yg kita pelajari di kelas sgt berguna terutama pd waktu2 kritikal sebagai usaha kita membantu mereka yg memerlukan. Wang yg kita dapat dari YL menjadi penyebab utama kita boleh membantu keluarga, sahabat dan orang yang memerlukan bantuan kita secara PERCUMA. Bonus untuk kita semua sebagai Loyal Users of YL apabila kita boleh redeem hampir 95% produk YL secara PERCUMA. Produk dapat FREE, Ilmu pun kebanyakannya FREE maka kita tolong orang pun FREE.. Isn’t that GREAT!!? Kita hanya perlu berdoa agar Allah SWT terima khidmat kita ini sebagai satu ibadah kepadaNya, Insya Allah.. *

Money in good hands can do TONS OF GOOD THINGS…remember this and be the ‘good hands’ everyone.. 😉

Semoga ada rezeki lagi utk awak besok ye..yang penting Kita usaha..🙂
#Oilylicious
#rdt
#alhamdulillahdahsedar
#calmingsoothingrelaxing

20170723_043759

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s