Keampuhan Dorado Azul untuk Batuk dan Kahak Anak Kecil

Haaa..kan aku dah kata tadi…silap2 muntah lendir dan kahak..betol pun!

Dah berbulan si Mira tak batuk dan berkahak, even masa Haze hari tu pun dia sihat Alhamdulillah, ni nak berubah musim tengkujuh plak datang dia punya batuk dan kahak selepas demam nak tumbuh gigi last week.

Bila dengar dia batuk dah berbunyi kahak, laju je la aku pakaikan Dorado. Start pakai pagi tadi. Tadi malam aku tgk hingus pun dah meleleh, aku bukak Breath Again EO (syukur sgt, bila buat bisnes EO, stok selalu ada) & sapu dada Mira.. lepas mandi naik atas.

Aku nak test ke “power” an Velerian EO dalam membuatkan Mira “pengsan” dgn cepat, so aku sapu kat tapak kaki dia walaupun busuk giler dah macam najis baunya! Hambek ubat.. loklak terus member takleh bukak mata.. nak nenen kejap pastu terus lelap. Dalam pada lelap boleh plak dia batuk dgn kuat. Aku terus amik Dorado dan sapu dada dia. Apa lagi..lagi kuat dia punya batuk dan macam nak kuarkan sgt isi perut tu ha.. aku terus tonggengkan sket, cupping belakang dia..hambek ko selambak keluar dan sempat aku tahan pakai tangan, separuh muntah kat tangan, separuh kena baju dan seluar dan separuh lagi yg korang tgk ni la..ke lantai jatuhnya..sebab tu sempat amik gambar..hahaha..

Terus bawak masuk toilet aku nak bukak baju dan pampers. Yg pelik tu, dia diam jer tak marah atau nangis aku cuci satu badan dan muka dia. mmg nampak lalok sgt ..kelakar plak tgk.. bila dah cuci semua, aku baringkan atas katil..haha..terus dia menonggeng dan mata nak lelap. Hamboi ngantok benar ko Mira..ganas btol Velerian ni..sesuai la bau pun ganas giler ! Hahaha (bolehlah aku bekalkan kat Mak aku so Mira leh tidur lena sepanjang malam bila aku kat Spore nanti). Velerian ni Msia takde..kena beli USA. Tp tak btol2 perlu takyah pakai ah..ni tahap “sedative” punya EO ni..kalau nak jalan jauh berjam jam dlm flight..nak anak tidur lena tanpa pakai ubat batuk ( kejam la aku rasa sapa guna ubat batuk nak tidurkan anak dlm flight tu) boleh ah sapu Velerian ni.. dr ko bg “dadah” kat anak tu ha..

Puas btol hati aku lendir jahat ni dah dinyahkan dari dada si Mira..mmg sgt la membantu..semoga Mira cepat recover dr batuk dan selsema nya..Insya Allah..

Teacher Watie
OilyLicious™
016 2033340

#OilyLicious
#EssentialOil
#YoungLiving
#Yleoe

 

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s