PAN AWAY: YOUR BEST FRIEND AT HOME!

HAAAA.. MAK-MAK KAT RUMAH KALAU RASA NAK BODY CANTIK TANGAN LENTIK SILA BUAT SELALU AKSI KAT BAWAH NI YE! ONE CHILD AT A TIME! KO JGN NAK TUNJUK TERER PLAK BUAT KAT 3 ANAK SERENTAK! MASUK SPITAL JANGAN SALAHKAN MAK YONG! HAHAHAA! 🤣🤣
********************

Poster ni Mak Yong share memandangkan pagi tadi Mak Yong bangun tidur, tak sempat Mak Yong nak bangun, tiba2 kena serangan SIMPUL BIAWAKKKK!!! Ya Rabbi sakitnya Allah SWT tahu! Dalam keadaan sarat mengandung 3rd trimester mmg mimpi ngeri kalau kena simpul biawak oii! Menjerit kesakitan sampai menggelabah hubby den Saiful Rizal Che Mat tu haaa..dia tekan kaki saya utk bg straight as what he always did to himself bila kena but looks like it doesn’t work on my leg..tetap sakit and saya terus jerit…“AMIK PAIN RELIEF…AMIK PAIN RELIEF CREAM TU CEPATTTTT SAYANGG!!! SAKITTTTT!”. Haaa ..ko! Melompat laki aku dari katil terus menggagau cari atas meja study tp rupanya ada sebelah katil je sebab semalam saya pakai kat pinggang sblm tidur..huhu..

Continue reading “PAN AWAY: YOUR BEST FRIEND AT HOME!”

OILYLICIOUS ENTREPRENEURSHIP DAY 1.0: ARE YOU THE WOMAN WE’RE SEARCHING??

Dalam bidang perniagaan, apa sahaja industrinya, cabarannya bukan calang-calang. Silap haribulan, boleh terduduk malah ramai juga yang tersungkur atas macam-macam sebab dan alasan. Kalau jiwa dan hati tak kental, memang angkat tangan dan angkat kaki, jalan dan pergi.
 
Usahawan sejati tidak akan pernah takut dengan cabaran yg datang. Mereka akan mengkaji the “risk tolerance” dan berani mengambil risiko untuk melaksanakan apa-apa keputusan yang mungkin tidak disenangi orang lain atau mungkin bakal dikeji.

OED TOPIC 3: FROM EXECUTIVE TO GOLD IN 8 MONTHS WHILE STILL WORKING & MAIDLESS! BY DERQ SYUHADAH.

Kalau anda rasa Topik 2 dah cukup power, menggeletar kaki tangan tu nak register ke Majlis kami, sabar dulu…hahaha..saya sajikan anda dengan Topik 3! Kuang Kuang Kuang..!

Boleh bayang tak macam mana dari Executive Level terus meroket ke GOLD dalam hanya 8 bulan??! Laju tak laju la kan..haha..saya pun tak sempat tanya bila beliau naik SILVER di YL..hahaha…Powerina sangat nehhh..🙂 Tau-tau dah GOLD jer ha..saya ingat lagi tau…. masa saya dan Afzan, my Platinum Leader balik from Hawaii Farm tahun 2016 yg lalu, saya buat small function di GBOB untuk Sessi Perkongsian tentang Royal Hawaiian Sandalwood. Derq datang dan ketika saya berbicara, saya lihat Derq ni fokussssss sangat! Dalam hati saya kata, Bagus Dak Derq ni ..ada ciri-ciri Leader sebab saya nampak muka dia nampak macam “sakit naw hati aku tak dpt gi Ladang RH Sandalwood.. ko tunggu la Hawaii…aku sampai juga satu hari nanti!” Hhahahaa.. ala2 gitulah muka dia masa fokus tu kan … dan lepas tu mmg meroket sungguh OK! So proud of her!

Continue reading “OED TOPIC 3: FROM EXECUTIVE TO GOLD IN 8 MONTHS WHILE STILL WORKING & MAIDLESS! BY DERQ SYUHADAH.”

OED TOPIC 2: EMOTIONAL RELEASE TECHNIQUE FOR ENTREPRENEURS USING YLEO BY AZZA AZIZ, OILYLICIOUS EXECUTIVE LEADER.

1st time Ever! Our very own RATU EMOSI, Azza Aziz akan berbicara mengenai Emosi dan bagaimana kita dapat mengawalnya menggunakan teknik-teknik tertentu bersama-sama penggunaan YLEO!

Tak perlu bicara lebih, semua Usahawan akan menghadapi emosi turun naik sepanjang menjalankan perniagaan ini kan? Kadang semangat, kadang lembik, kadang marah, kadang geram, kadang sedih, kadang berkobar2..macam-macam rasa di jiwa kekdahnya! Kalau mental tak kuat, mmg boleh kacau emosi sepanjang hari! Sepanjang hari takper lagi? Kalau sebulan? Menangis bucu katil la tengok gaji bulan tersebut ya! Hahahaha .
Continue reading “OED TOPIC 2: EMOTIONAL RELEASE TECHNIQUE FOR ENTREPRENEURS USING YLEO BY AZZA AZIZ, OILYLICIOUS EXECUTIVE LEADER.”

OED TOPIC 1: MAKE YOUR PASSION YOUR PAY CHECK & MOTIVATION TALK BY TEACHER WATIE, OILYLICIOUS FOUNDER.

Topik yang paling penting untuk anda semua hadiri dan fahami kerana dari sinilah anda akan tahu bagaimana untuk menstrategikan perniagaan anda dalam Young Living ini. Lebih molek juga untuk anda membawa bersama Suami masing2 agar mereka dapat lihat sendiri bagaimana Plan Perniagaan YL ini dapat membantu isteri dan keluarga mereka menambahkan pendapatan setiap bulan secara pasif.

Continue reading “OED TOPIC 1: MAKE YOUR PASSION YOUR PAY CHECK & MOTIVATION TALK BY TEACHER WATIE, OILYLICIOUS FOUNDER.”