DORADO AZUL: MENYOKONG FUNSI PERNAFASAN DAN PENCERNAAN YANG NORMAL..:)

TAHU KENAPA SAYA SANGAT OBSES DENGAN MINYAK DORADO AZUL DR YOUNG LIVING?!: KERANA DORADO AZUL TIDAK PERNAH MENGECEWAKAN SAYA! 😍
************

Dari sebelum minyak ni ada di Malaysia, saya sanggup beli dr USA berbotol2..dan pakai berjimat cermat. Pertama kali dgr nama DORADO AZUL saya rasa pelik sangat. Pokok apa ni? Katanya WAJIB ADA DALAM KOLEKSI UNTUK KAHAK! Mula2 rasa frust sebab jauh btol nak dptkan dr USA..tapi lepas dah guna..Subhanallah hebatnya tumbuhan mu Ya Allah!! Terus saya nekad, takpelah korek tabung lebih sket beli buat stok sbb nak bayar postage dr USA mahal wei! Belum tax kat Msia. Bengkok oi!

Dan disebabkan saya dr awal dah biasa berjimat cermat bila guna Dorado Azul ni, dia dah masuk Msia pun saya terbiasa pakai jimat cermat. Hahaha.. sikit2 saya pakai sampai saya terpaksa cakap kat diri sendiri..”Watie..minyak Dorado ni dah masuk Msia.. takyah kedekut naw minyak ni.. pakai je kat anak tu haaaa! Kalau habis ko beli atau ko redeem FREE je laaaa. apa susah?!” Hehheee.. 

DA

Kalau buat carian Google pasal pokok atau tumbuhan Dorado Azul ni.. kebanyakan akan menjurus ke arah Young Living sebabnya Gary Young as Founder of YL yg discover the plant semasa beliau di Ecuador. Boleh tgk sejarah penemuan Dorado Azul ni. Bangga sgt bila tahu our Founder betul2 walk the talk. Tahu A to Z pasal plant dan sentiasa mencari tumbuhan baru utk dikajin potensinya demi kebaikan manusia sejagat.. 🙂

Dorado ni mmg SENJATA saya setiap kali anak2 saya BERKAHAK. Saya akan sapu dengan kerap untuk bantu longgarkan dada anak yg ketat tu dan ia tidak pernah mengecewakan saya! Bila perlu, saya akan tambah dengan madu juga, bg anak makan madu dan sapu Dorado ni. Sooner or later saya perasan yg anak saya pasti akan muntah kahak! Berlendir keluar! Perghhh! Terasa sgt KEJAYAAN HAKIKI okayy!

Ni dah 3 hari Mira batuk dan dadanya bunyi kahak yg tebal. Saya geram btol. Dalam kereta
dia asyik kata nak muntah tp bila bg tisu dia hanya meludah sahaja. Petang tadi dia minta madu dan Dorado juga. Saya berikan pd Mira selepas makan petang tadi

Kebetulan pula Mira buat perangai malam tadi. Mmg minta kena TALIBAN! Saya mmg tak bg muka..sambil duduk atas bouncing ball, saya Taliban dia.. dia diri tegak je depan saya. Masa nak minta maaf, dia nangis beria2 sampai terbatuk. Masa tu saya tgh peluk dia sbb dia dah mintak maaf, sekali tu terus dia kata Mira nak muntahhhhh!!!

Tak sempat saya nak buat apa2.. hambek ko selambak keluar penuh kahak dan lendir! Nak amik gambar pun tak sempat terus minta maid mandikan Mira. Habis carpet, lantai dan bouncing ball saya berlendir. Bukan main panjang lendirnya!!! Banyakkkkk okay!!! Puas btol hati sayaaaa! Tak sia2 kena Taliban sampai muntah awak Mira! Kelmarin dah cuti sbb kahak tebal sgt. Hubby tak bg bawak ke sekolah takut kawan jangkit.. degil naw kahak tu nak keluar geram pulak saya!

Lepas mandi, saya suruh Mira try batuk..Alhamdulillah bunyi kahak dah kurang.Tak tebal lagi. Tinggal monitor je la 2 3 hari ni. Tak sesia bukak botol DA baru siang tadi. Hehehe.. saya lupa sbnrnya mana saya letak stok DA sebelum ni. Cari2 tak jumpa plak tak kuasa saya nak korek sana sini. Redha je la kena bukak botol baru sebab dah tak tahan tgk si Mira ni! Alhamdulillah berbaloi sungguh investment Mak Yong guna EO DA ni..👍👍

Saya share history DORADO AZUL ni utk kita sama2 baca ye.. 🙂 . Saya bg link Gary punya blog terus.. anda boleh tgk.. dah lama dah info ni..dr tahun 2012 lagi..🙂 Meh click link ni..

https://www.dgaryyoung.com/blog/2012/the-effectiveness-of-dorado-azul/

Jika anda nak cuba DA nk sebagai salah satu alternatif remedi..boleh dapatkan dari saya nanti saya consult macam mana nak guna lepas minyak dah ada di tangan ya!!

#educate2empower
#OilyLicious
#YLUnitesOilyLicious
#letsjoinus
#TeamYonieBonawi

Want to be part of the journey? Let’s have a chat! 😊

http://teacherwatie.wasap.my/

http://teacherwatie.wasap.my/

http://teacherwatie.wasap.my/

Sharing with Love & Gratitude,
Teacher Watie
016 2033340
Oilylicious Diamond Leader

Website: www.oilyliciousteam.com

Blog: www.oilyliciousteam.wordpress.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s