The Key To Success!

IF YOU SAY THAT YOU’RE NOT READY.. YOU ARE RIGHT!
**************

Bukan hanya bisnes Young Living, apa sahaja yg kita lakukan dalam hidup ini, baik kerja makan gaji @ apa2 bisnes sekalipun, jangan tunggu hingga kita betul2 sedia baru kita nak mulakan langkah..believe me, sampai bila2 pun kita takkan sedia!

Tiada siapa pun yg sempurna dalam dunia ini. We must start first and learn along the way, jangan tunggu sampai kita tahu semua perkara baru kita nak mula.. ilmu takkan pernah habis dan kita semakin berusia. Masa takkan tunggu kita.. if we were to wait..we’re going to wait FOREVER..

Cth mudah: Anak kita lambat bercakap. Kita nak TUNGGU lagi setahun utk tgk perkembangannya. Dalam pada menunggu setahun tu, apa yg kita buat? Takkan dah lepas setahun baru nak fikir apa nak buat jika lepas setahun tiada perubahan pada anak kita sedangkan kalau kita bantu dia dan daftarkan anak ke kelas terapi pertuturan, dah banyak ilmu dan teknik dpt kita pelajari dan aplikasikan.

Cth lain: Kita nak study 77 kitab atau buku pasal Young Living baru kita nak beli YL atau kita nak buat bisnes dengan YL. By the time habis 77 kitab tu.. ada lagi 700 kitab atau buku baru YL keluar. Kita nak habiskan juga ker semua buku tu sebelum decide untuk guna YLEO @ tak, atau jadikan ianya sebagai satu sumber pendapatan kita?? Believe me.. if we keep doing this, we are going nowhere.. macam sesat dalam maze.. begitulah kita.. pusing2 tempat yg sama tanpa jumpa jalan keluar.

I have seen a lot in YL.. Yg mana bersemangat pada awalnya..nak tahu SEMUA PERKARA sebelum beli utk guna sendiri atau decide utk buat bisnes, end up masih di takuk yg sama selepas 3 tahun saya menjalankan perniagaan ini. Dalam tempoh 3 tahun ini, banyak juga Leader2 baru yg menempah nama dan tiket ke Ladang, beribu2 pengguna baru yg setia selepas melihat sendiri kebaikan YL pada keluarga mereka di samping terus belajar dan menambah ilmu bagaimana mereka boleh memaksimakan penggunaan Essential Oils ini pada keluarga masing2. Apa beza mereka dgn anda? Bezanya.. they DON’T WAIT AND SEE! THEY DO IT AND LEARN ALONG THE WAY!

Maka..saya kongsikan kata-kata hikmah di bawah, agar kita sama2 dapat melihat kembali bagaimana kita memberikan takrifan kepada sesuatu kejayaan itu..

the key to success

#lavenderharvest
#lavenderfarm
#francetrip
#road2diamondcontest
#younglivingessentialoils
#yleo

 

WhatsApp Image 2017-07-23 at 04.42.00

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s