Isu Hangat: “Ingest” dan “Oral” menggunakan YLEO (sambungan)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Baru semalam saya kongsikan pandangan peribadi saya mengenai isu Ingest dan Oral menggunakan YLEO dan hari ini, mari lihat maklumat apa yg saya dapat. Very interesting..🙂

Seharian saya di Setia City Mall membuat perjumpaan dengan OilyLicious™ Business Builder dan kami menghabiskan masa hampir 6 jam berkongsi maklumat bagaimana kami boleh menjadi lebih baik dalam proses penyampaian maklumat kepada pelanggan YLEO sedia ada dan bakal pelanggan akan datang.

Usai perkongsian, saya singgah ke MPH dan mmg menjadi tabiat saya sejak dulu untuk melihat buku2 terbaru mengenai Early Childhood dan Health & Natural Remedies and Therapies (sejak berkecimpung dalam YLEO). Saya tertarik dengan buku di bawah kerana ia berkaitan Herbs dan Kesihatan Kanak-Kanak, well, very related to me so I start to read the book.

Buku ini BUKAN BUKU MENGENAI ESSENTIAL OIL, ia ditulis oleh Penulis yg TIADA KENA MENGENA dengan syarikat Young Living, Publishernya adalah syarikat luar negara yg telah berada dalam dunia penerbitan selama lebih 30 tahun, cukup lama untuk saya menyakini kredibiliti buku2 yg dihasilkan. Buku ini adalah mengenai HERBA dan bagaimana sesetengah herba dan tumbuhan dapat membantu kesihatan anak anda. Memberikan tips dan resepi resepi untuk penyakit tertentu yg boleh Ibu Bapa amalkan di rumah.

So, apa yg hebat sangat buku ni sampai saya nak kongsikan dengan anda semua? Well, tiada apa yg hebat sangat pun sebenarnya cuma saya snap gambar resepi yg diberikan, yang mana adalah jelas dalam resepi tersebut, Penulis memberitahu tentang teknik kontroversi yg menjadi bualan kebelakangan ini. Saya hanya ambil muka surat yg ada kena mengena dengan INGESTING OR ORALLY taken resepi sahaja..sebab my main point is this:

Jika ada pihak2 tertentu yg mengatakan APA SAHAJA JENAMA EO CANNOT be taken by ingesting or oral technique, then can I say that this book is TELLING LIES to the public? And the book is not about Essential Oil pun! Maknanya mereka tiada “kepentingan” dari sudut business to support the fact that in fact, EO can be taken orally or by ingesting it, betul? So WHY THE WRITER RECOMMEND THE REMEDY??? Clearly stated about THE RECIPE kan?

Mungkin ada yg akan berkata, “Kitab YLEO jer yg ada cakap psl ingest, psl oral ni semua, yelah nak buat sales kan, nak nampak gempak, buku lain takder pun cakap, bagilah santifik claim yg kata in long run kalau amik EO internally, otak anak tak boleh rosak..meh tunjuk bukti la..setakat cakap semua boleh cakap…”

To those yg mungkin ada terlintas rasa begitu, I want to say this: “We can go all day giving you the prove, fact and figures about this issues but what’s the point? Are you going to ingest or taking the EO orally if we can prove to you that it is actually safe, much more safer than taking the allopathy medicine?”. Belum tentu kan..so whats the point? Adakah fakta yang anda mahukan sangat tu akan merubah your BELIEVE SYSTEM terhadap YLEO? Pun masih belum tentu lagi..but no worries..we RESPECT your stand and decision on this issues. Sebab kami faham yg “MAZHAB ,KITAB & GURU” anda berbeza dgn kami. Jadi, tiada gunanya kami mahu mempertahankan apa yg kami percaya kerana secara dasarnya, apa yg kami percaya sejak dari awal lagi tidak sama dengan apa yg anda percaya.

Analoginya begini: Memang hampir mustahil kami dapat merubah pandangan dan kepercayaan “Ustaz yg mengamalkan Mazhab Hambali” menjadi “Ustaz yg mengamalkan Mazhab Syafie”, jadi mengapa mahu mempertahankan sesuatu yg sememangnya sedikit berbeza sejak awal lagi.

Jika anda sendiri tidak yakin dengan teknik yg kami syorkan itu, kami tiada masalah dan menghormati keputusan anda. Ada lagi 3 teknik yg anda boleh gunakan untuk mendapatkan kebaikan YLEO, so why worry with the technique that you dont even want to try? Life is easy, we dont have to make it so complicated..🙂

As I said earlier, setiap ILMU ADA MAZHABNYA, KITABNYA, GURUNYA.. Raikan dan hormati perbezaan kerana pada akhirnya, it will reflects WHO WE ARE and HOW WE HANDLE OUR DIFFERENCE RESPECTFULLY.

Sharing with Love,
Teacher Watie
OilyLicious™ Diamond Leader
016-2033340

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Image may contain: text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s