Lavender EO di Young Living: Fakta yang anda perlu tahu!

FACTS & FIGURES: Young Living memerlukan sebanyak 27 kaki persegi keluasan tanaman pokok Lavender untuk menghasilkan SEBOTOL minyak Lavender bersaiz 15 ml.

Lavender merupakan satu minyak pati yang WAJIB ada disetiap rumah dan beg tangan Wanita. Khasiat dan kegunaan pokok Lavender dari segi perubatan, kegunaan harian dan keagamaan telah beribu tahun diperkatakan, iaitu sejak 2500 tahun yg lalu.

Lavender merupakan minyak pati yg paling popular dan mendapat permintaan tinggi dipasaran sehinggakan terdapat beberapa syarikat yg mengambil kesempatan menjual Minyak Lavender yg telah mengalami proses pengubahsuaian (adulterated) dengan harga yg sgt murah.

Lebih menakutkan, akibat dari permintaan yg tinggi ini, ada syarikat yg cuba mengambil kesempatan dengan mengeluarkan Lavender sintetik, yg bermakna semua bahan utk membuat minyak tersebut adalah menggunakan bahan sintetik SEMATA MATA, tiada langsung Pokok Lavender yg terlibat tetapi bau, rupa dan rasanya SAMA SEPERTI Minyak Lavender. Sukar utk dibezakan yg mana satu Lavender yang tulen dari pokok tanpa pengubahsuaian dan Lavender yg telah diubahsuai jika sekadar melihat dari luaran.

Menghidu minyak Lavender yg telah diubahsuai (@ mana2 EO sekalipun) adalah sangat bahaya kerana dikhuatiri bahan sintetik yg ada dalam campuran tersebut dapat memberi kesan kepada otak dalam jangka masa panjang apabila dihidu. Dari pengalaman pelanggan yg berkongsi cerita dengan kami, mereka tidak sukakan bau Lavender yg pernah mereka hidu sebelum ini kerana ia memeningkan kepala, tetapi apabila diberikan bau Lavender dari YL ketika sessi santai, pelanggan sangat sukakan aromanya yang menenangkan dan mengurangkan stress.

Perbezaan inilah antara yg dpt dirasai sendiri oleh pelanggan dan ini membuktikan betapa pentingnya mendapatkan minyak pati yg asli dan bukan yg telah diubahsuai. Ekstrak Lavender asli akan membantu secara terapeutik kepada pemakainya tetapi ia menjadi racun dalam diam jika tersalah pilih.

Kami sertakan serba sedikit khasiat Lavender kepada tubuh manusia untuk santapan minda anda:

» Mengurangkan kebimbangan dan tekanan emosi
» Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan terbakar
» Meningkatkan kualiti tidur dan memberikan ketenangan
» Mengembalikan tona kulit dan mengurangkan jerawat
» Memperlahankan proses penuaan dengan antioksidan yang kuat
» Menyokong penyembuhan ekzema dan psoriasis
» Mengurangkan sakit kepala, kerisauan dan stress

Hargai tanah, berbudi padanya,
Teacher Watie
OilyLicious™ Leader
0162033340

#OilyLicious
#EssentialOil
#YoungLiving
#Yleo

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s